Doei Datingprofiel

Na ‘slechts’ twee weken heb ik mijn profiel bij een datingsite verwijderd, niks voor mij.
Nu lijkt het net alsof ik wanhopig op zoek ben naar een nieuwe liefde, dat is niet zo. Daarvoor mis ik mijn keukentafellief te vaak en ik ben eigenlijk best tevreden met mijn leven nu.
Wat ik wel voorzichtig aan het proberen was, is ‘de markt verkennen’ en kijken hoe en wat het nu werkt. Wat gebeurt er op zo’n website en hoe loopt die vleeskeuring?

Eerder schreef ik al eens dat ik, als serieel monogaam mens, naast mijn puberverkeringen maar twee serieuze relaties gehad heb. Die met mijn exgenoot en vader van onze kinderen en met mijn keukentafellief. Beide relaties hebben ongeveer twintig jaar geduurd. Dus ik ben geen expert en ervaringsdeskundige in daten.

Dat datingprofiel dus
Om gebruik te kunnen maken van mogelijkheden is het bijna direct dokken geblazen. Dus voor 29,95 een maandabootje genomen (en gelijk stopgezet, voor het geval ik het zou vergeten).)
Tot 12 december had ik alle mogelijkheden moeten benutten, dat heb ik niet gedaan.

Het gekunstelde tikken van een profielbeschrijving heb ik ondervangen door er een disclaimer bij te zetten: dit profiel is in ontwikkeling. Doen we bij websites toch ook?
Een paar foto’s geüpload (met bijna direct een mail dat mijn hoofd alleen beeldig moest zijn en niet mijn KarinVan en moi)
ik gebruikte netjes mijn voornaam zonder achternaam natuurlijk.

Wat ik zocht was niet zo ingewikkeld: een man die nog vol in het leven staat, geniet, humor heeft, een beetje gezellige gesprekspartner is en op stap wil. Leeftijd tussen de 60 en 67 jaar. Heel bewust niet iemand die veel jonger of ouder is, de ervaring heeft me geleerd dat 10 jaar verschil te veel is in een latere levensfase.

Mijn ervaring
Het eerste dat me opviel was dat het allemaal niet zo om de inhoud gaat.
Matches gaan op roken/niet roken, vleesloos of vleeseter en wel of geen drankje.
Wat me nog meer opviel was dat de heren nogal wat eisen stellen. Sportief (lees ze moet van wandelen houden), verzorgd uiterlijk en liever geen maatje meer.
In tegenstelling tot mijn magere profielbeschrijving zat ik soms hele romans te lezen van heren die van alles wilden en waar goed over nagedacht was. De afknapper zit in de vleeskeuring natuurlijk op de foto’s. Waar een heer geen maatje meer van de dame wilde, kon de bourgondische uitstraling het goede leven niet verhullen. Niks mis mee, maar piep dan niet over een maatje meer bij de ander.
Qua leeftijd zoeken is het ook wel een ‘dingetje’, daar waar ik binnen mijn eigen range bleef, houden de heren van iets jonger. Dus een 70+ heer zoekt een 60- dame. Why?
Oh en de profielnamen, Beertje, Kanjer, Baasje (bijvoorbeeld he…dit zijn geen namen die ik tegenkwam, maar wel met dezelfde strekking).

Afijn, vijf minuten na het activeren van het profiel kon ik al volgen wie er gekeken had, er kwamen wat duimpjes omhoog en er sijpelden zelfs berichten binnen.

  • Oh leuk, Nieuwegein, ben ik laatst nog geweest, maar ik zie dat je af en toe drinkt….dat is een no-go.
    Ja dus? Vroeg ik om een harde afwijzing in een eerste bericht dan? Welkom Karin!
  • Leuke foto, ik zoek een relatie
  • Mooie vrouw, zullen we afspreken voor koffie?
  • Ik zit klaar voor je, zullen we chatten? (dit was een heer van -50 en ik gaf aan dat ik niet op zoek was naar een jongere man. En hup daar kwamen de hengstige meldingen wat hij allemaal wel niet met mij kon doen. Natuurlijk geblokt en gerapporteerd, maar toch…..dit nodigde niet uit.
  • Ik zie dat je van kamperen houdt, ik niet jammer genoeg.
  • …………………………………..

Ik denk dat ik in een week ongeveer 20 berichtjes ontving naast de standaard tekst die de site zelf genereert (ik heb je profiel gevonden, klik op mijn profiel om meer te weten en stuur me een bericht).
Eigenlijk was er slechts een bericht waar ik serieus op antwoordde en de mijnheer bedankte voor zijn warme welkom. Sorry maar 75 jaar is me echt te oud.

Wat ik miste
Alle heren zeggen wel iets over humor, maar ze missen het vaak zelf.
De profielen zijn weinig pakkend (mijne ook hoor) en de foto’s zijn lang niet altijd ‘eerlijk’ of heel slecht.

Na een paar avonden, klikte ik soms op like en samen met mijn dochter (ja ja wat balorig) heb ik zelfs een berichtje gestuurd naar wat heren. Geen reactie, want (daar kwam ik later achter) ze hebben een gratis profiel en dus en beperkt aantal mogelijkheden.
Tsja, als je niet wilt investeren in je toekomst, waarom zou ik dat wel doen.

Toen ik een foto uploadde die zo fout was als wat, werd deze er bijna gelijk afgehaald omdat ik niet alleen op de foto stond (was met toestemming van de ander geplaatst).

Ik heb het als tijdverspilling ervaren en besloten dat dit niet ‘mijn ding’ is.
Op elk potje past wel een dekseltje….dus als de tijd daar is…is de tijd daar en anders niet

Eén reactie

  1. Oef… wat een opluchting dit te mogen lezen. Heb een zelfde soort ervaringen gehad, en het daten ook maar aan de kant geschoven. Soit. 😉

Reacties zijn gesloten.