DeKarinVan een nieuwe categorie op mijn weblog

Vorige week vrijdag heb ik de nieuwe KarinVan opgehaald.
Dit keer heb ik die netjes gekocht bij een garage en zit er ook garantie op.
Alle rekeningen van onderhoud zitten netjes in een mapje en ook het oorspronkelijke onderhoudsboekje is beschikbaar. Ik schrok wel even toen ik checkte bij de RDW hoeveel eigenaars er voor mij geweest zijn, dat zijn er 8. Best veel.
Er zaten allemaal mooie extra verrassingen in de achterbak. Een kleine luifel, een grote luifel en een voorzettent met een tunnel, die tent kan dan op de plek blijven staan als je even weg wilt.

Ik had een iets ruimer budget genomen, omdat ik mijn oog had laten vallen op een gave Mercedes bus. Deze KarinVan is zelfs duurder dan de Ducato die Paul en ik 6 jaar geleden kochten.
Wat ik het allerleukst vind is dat het interieur eigenlijk hetzelfde is als onze Ducato, dezelfde kleur en dezelfde materialen. Daardoor voel ik me thuis, zonder dat er iets op mijn maag drukt.

Nieuwe kansen voor nieuwe herinneringen dus.

In tegenstelling tot de mislukVan van vorig jaar, heb ik deze keer direct de hele camper ingericht en rijklaar gemaakt. Er hoefde eigenlijk maar heel weinig te gebeuren (grote beurt en APK zijn gedaan).
Wat was ik (achteraf) blij dat ik de oude camperspullen nog niet weggedaan had. Ik heb dus gewoon verlengsnoeren, olie, PortiPotti en meer direct uit de garage in de camper geschoven.

Er moeten nog een paar dingen gebeuren.
1. Roestplekken wegwerken aan de binnenkant
2. Tentdoek repareren (daar heb ik de spullen al voor)

Inmiddels is de trekhaak fietsendragerklaar.  Er zat een fietsendrager op maar omdat de fiets dan zo hoog getild moet worden, is die er gelijk afgesloopt.
Terwijl ik dit tik, bedenk ik ineens ook dat er een nieuwe nummerplaat moet komen.

Het kriebelt ineens om in te stappen en weg te rijden.
Deze KarinVan is affer, ruimer en geeft me veel meer vertrouwen om van A naar B te komen.

Het eerste proefkampeermoment is gepland, op 18 maart gaan we op stap!

Bekijk vooral ook even de voorpret foto’s

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.