Deja vu dankzij leraar 24

Dankzij de post bij Wilfred Rubens heb ik vanmorgen een ruim 16 minuten durende dejavu gehad. Op de website van Leraar 24 staat een video over de geschiedenis van het Montessori onderwijs. Ook ik ben een Montessorie kind. Wilfred heeft de onderwijskundige achtergrond beschreven, voor mij was het een feest der herkenning. Leuk is het om te zien dat nog steeds de kleuren bij rekenen en het houten materiaal, de kralen en de schuurpapieren letters nog bestaan. Wel jammer vond ik het dat de hogere klassen niet gefilmd zijn, aardrijkskunde, ontleden en staartdelingen maken zijn ook allemaal ontwikkeld om onderzoekend te leren. Leuk om te bekijken. Gek genoeg vraag ik me nu niet af hoe ICT ingezet wordt….volgens mij helemaal niet nodig…daar is leren namelijk al leuk genoeg.
68457

Eén reactie

  1. Interessant filmpje. Erg informerend. Ik vind dergelijke “alternatieve” onderwijsvormen altijd erg interessant, net als het IederWijs scholen.

    Maare… hoe geen ICT omdat het al leuk genoeg is? Gebruiken we ICT dan alleen maar om het onderwijs op te leuken? Ik hoop het toch niet zeg. 🙂

Reacties zijn gesloten.