Deadlines….#WOT deel 18

Deadline ~ 1) Geen telefoonverkeer mogelijk, dan is alles klaar! (crypt.) 2) Limiet 3) Termijn 4) Tijdslimiet 5) Tijdlimiet 6) Uiterste datum 7) Uiterste datum (eng.) 8) Uiterste termijn

Ik ben een deadline smokkelaar mag dat ook? Ik ben namelijk van huis uit een uitsteller en loop regelmatig tegen deadlines die op het verkeerde moment komen aan.

Voor mijn studie heb ik voor het hele jaar de werkelijke deadlines een week naar voren gehaald juist omdat ik dan een soort van beloning voel als ik ruim voor de deadline klaar ben.

Natuurlijk belazer ik mezelf daarmee en heeft het geen enkele zin, maar ach het werkt.

Mijn keukentafellief is een fantastische planner en werkt ook planningen uit met tijdspaden enzo. Ikzelf ben een chaoot en vind het heerlijk als er heel veel tegelijkertijd op mijn bordje ligt. Dat ik vervolgens deadlines op zie doemen stimuleert me in mijn creativiteit.

Een voorbeeld daarvan is de voorbereiding op een presentatie, die zet ik altijd na de gemaakte afspraak in de steigers. Daar moet je je niet teveel bij voorstellen want meestal zijn dat de  titel, wie ben ik en de dank voor uw aandacht slides. De rest komt echt pas goed op gang als de deadline in zicht is.
Datzelfde geldt voor schrijven in opdracht (voor Vives Magazine bijvoorbeeld).
Als ik dan in de flow kom kan ik de mooiste dingen maken, maar daarvoor heb ik een deadline nodig.
Heerlijk met alles aan, dus telefoon….Twitter….mail….en er dan ’s nachts om 2 uur achter komen dat de deadline een week verder ligt.

Oh ….ik heb een deadline….ach komt wel goed…..

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit….en nu getrokken door Martha Pelkman (@drspee)