Twitter, na bijna 30.000 berichten en 1000 dagen

Marcel de Leeuwe schreef een tijdje terug een prachtige blogpost met een uitgebreide reflectie op zijn Twittergedrag en de meerwaarde voor hem, prive en zakelijk. Daarbij ook mooie statistieken en koppeling naar e-leren. Lees vooral ook de reacties en zijn goede interactie met de reageerders. Compliment!
Zo gestuctureerd denk ik natuurlijk niet en volgens mij zijn de meeste van mijn tweets ook niet het opslaan waard. Lees over de vergankelijkheid van microbloggen ook even de post van Sander Duivestein op Frankwatching
Afijn wat is dan de meerwaarde voor mij? Ik stip ze even aan:

 • Informatie brengen en halen. Heel veel nieuwe ontwikkelingen, websites, producten
 • Kennisdeling, vooral de snelle #durftevragen
 • Netwerken, mensen zijn heel aardig voor elkaar
 • Gezelligheid
 • Nieuwe mensen in het echt leren kennen de zogenaamde Tweetups, aanstaande vrijdag de eerste Tweetup Leidsche Rijn (#tweetupleidscherijn), @edubloggerdiner
 • Thematische en inhoudelijke discussies:
  • #netwijs op de dinsdag over onderwijs en ICT.
  • #blogpraat op de maandag tips delen over bloggen.
 • Oke…pluggen van Paragin en de Remindo producten….echt ik heb op die manier goede afspraken gehad met mensen
 • Snel even een foto plaatsen
 • Koppeling met Yammer zodat ook mijn collega’s met maar 1 druk op de knop op de hoogte zijn.
 • Volledig digitaal in gang zetten van een activiteit,: de PABO roadshow, digibordtrainingen voor Pabo studenten ontstond in een uur tijd
 • Nieuws….echt bloedheet van de naald
 • Een leuke knul als Fadi (14 jaar) helpen met zijn huiswerk
 • Samen een digitale borrel drinken *plop* en soms troosten, feliciteren en delen (ik deel principieel ellende niet op Twitter)
 • Communicatie met de thuisblijvers tijdens een conferentie of seminar

Ach en dan neem ik de lamme tegeltjesspreuken, coachblabla’s, reclames, foute mensen, ellenlange Retweets, voetbaluitslagen, eikelpoetsers, om volgers schreeuwenden, boekenverloters….voor lief.
Het moet bij je passen, het kost tijd…maar leverde mij de afgelopen 1000 dagen meer op dan dat het kostte.
Dank volgers.

5 reacties

 1. Ha Karin,

  Mooi overzicht en leuk omschreven! Goed om af en toe even stil te staan bij de meerwaarde van Twitter en anderen hierdoor te stimuleren!

  Groet, Agnes

 2. Ha Karin,

  Ik zit nog maar net op twitter, aan het ontdekken wat de regels zijn. Ik vind dat dat best veel tijd kost, echter wel heel leuk. Al die bedrijven die het maar klakkeloos gebruiken voor reclame, vind ik ook bijzonder irritant. Ik wil voor mijn bedrijf wel twitter gaan inzetten, maar op een heel andere manier. Ik wil echt de dialoog openen. Dit stuk geeft me reden te meer goed over mijn strategie naar te denken. Dank je wel.

  Groet, Manon

 3. Geweldig,toch, Karin!! Je was, bent en blijft mijn lichtend voorbeeld, een van mijn grote webleermeesters. Jouw ‘meerwaarde’ voor mij? Dat je ernst en diepgang, zeg een grote e-en-leer-en-onderwijsexpertise, paart aan pit, spontane├»teit, kritiek, humor, speelsheid, authenticiteit,… zoveel meer. Die uiterst subjectieve stempel apprecieer ik zeer!

 4. Karin ik follow je al best wel lang op twitter en andersom! Ik hoop dat het ook zo lang zal blijven, en een mooie blog! Ook leuk dat ik mijn naam zie staan, voel me vereerd!

 5. @fadi, juist de jongeren zijn de moeite van het vermelden waard, zeker de slimme manier waarop jij gebruik maakt van twitter.

Reacties zijn gesloten.