De Synode bepaalt en jij betaalt

Via @Florinablokland werd ik gewezen op een artikel in Trouw.  Leden van een gereformeerd kerkgenootschap MOETEN gebruik maken van een door de kerk bepaalde internetfilter (ik noem de naam niet, is niet van belang voor het verhaal).
Er staat echt: doen ze dat niet wacht hen tuchtmaatregelen, nou kan ik niet nalaten te bedenken hoe die er dan uitzien…mmmm. Afijn het is een prive keuze van mensen om zich er aan te houden, maar ik vraag me dus echt af…hoe controleert die synode dat dan? Komen er mensen bij je thuis en dwingen die jou tot het aanzetten van je PC? Ik kan me niet voorstellen dat de leverancier van de software de namen vrijgeeft van de mensen die gebruik maken van hun diensten.
Ik mag toch echt hopen dat scholen (daar is een mooi aanbod voor uit te rekenen) het uit hun hoofd laten dat een ander bepaalt wat de leerlingen mogen zien. 100.000 gescreende sites…waarop gescreend, tieten, vloeken en andere goddeloze zaken?
Niet meer van deze tijd…en MBO leerlingen die achter zo’n filter zitten, voldoen niet aan de kerntaken van Leren Loopbaan en Burgerschap. Met name het kritisch consumentschap kunnen ze zo op hun buik schrijven.

2 reacties

  1. @geschiedenisleraar….ze zouden daar dan de site moeten hernoemen naar linkennis. Voorlichting en kennis is gevaarlijk, was heel vroeger al zo..vandaar dat de kerk vooral Latijn als voertaal had 🙂

Reacties zijn gesloten.