De Rugzak van Blackboard (Blackboard Backpack).

AGIL_Blackboard_Backpack 
Vandaag mijn studie bij de Open Universiteit weer opgepakt. Vorig jaar ben ik begonnen met modules van de master opleiding Onderwijskunde. (sommige mensen in het onderwijs werken wel aan hun ontwikkeling).
Na behalen van de module onderwijswetenschap nu al een dik half jaar de module e-learning in huis. (over de inhoud later meer).
Het studienet van de OU staat tegenwoordig ook in Blackboard dus het is alsof je een beetje thuiskomt (zou wel graag meer rechten hebben om leker te kunnen snuffelen zag de portfolio knop ineens vandaag).
Nu heb ik vorig jaar voor een prikkie Blackboard Backpack aangeschaft (ter info: Backpack is een Blackboard mini omgeving op je eigen PC geinstalleerd, zodat je offline ook bij je cursussen kunt als je niet altijd een internet verbinding hebt). Ik wilde testen of opdrachten, discussieforum en zelfs Blogs en Wiki’s meekomen zodat wij leerlingen die niet altijd een internetverbindning hebben toch van dienst kunnen zijn, denk daarbij aan defensie opleidingen en studenten in het buitenland. Ik heb waarschijnlijk een oudere versie (of voor de hand liggender, snap ik niet hoe je dat moet doen, of de systeembeheerders hebben dat geblokt) want dat is me nog steeds niet gelukt. Vandaag wel eindelijk een zinnige toepassing gevonden voor mijn Backpack.

De gebruikersnaam van OU is je studentnummer, tsja en dat kan ik nou net niet onthouden dus moet altijd met mijn agenda bij de hand zitten om in te loggen. Dat probleem heb ik vandaag opgelost. Het ROC account stond al in Backpack en nu heb ik er mijn Blackboard omgeving van de Open Universiteit bij gezet.

Ineens bedacht ik me dat ik nu helemaal geen documenten hoef op te slaan. Blackboard, mijn eigen inhoud in het CMS van Blackboard, Google docs prive en Backpack voor alle andere parkeerspullen.

Misschien leest een collega van Blackboard dit en krijg ik een gratis deelname bewijs aan Blackboard Europe in Manchester straks in mei 🙂
of misschien de Blackboard beheerder van de OU en mag ik even snuffelen als gastbeheerder.

Proefversie Backpack (30 dagen) kun je hier downloaden. (inclusief een mooie introductievideo).

2 reacties

  1. Ik had ook een proefversie, maar toen ik wilde betalen (korting in proefperiode) kon het niet: had niet de creditcard die daarvoor nodig was; ik hoop dat de OUN daar een oplossing voor kan geven. Backpack kan communicatie via studienet (blackboard) enorm verbeteren.

    @Tim
    Helaas is backpack NIET op een Mac te draaien. Helaas, helaas.

    Groet! Henk

Reacties zijn gesloten.