De eerste #50Books vraag laat ik schieten

Toen ik vanmorgen de #50books vraag: ‘Wat is jouw leesuitdaging van dit jaar?’ voorbij zag komen, moest ik even nadenken.
Ik doe weer mee met de #50books vragen, maar ik ga gelezen boeken niet delen via Goodreads

Denk- en doeboeken.
Soms koop ik boeken of krijg ze vanwege Vives Magazine opgestuurd. Dat zijn voor mij werk- of doeboeken.
Die lees ik niet maar die liggen er als een soort doorblader boeken. Die gebruik ik als naslagwerk.
Vooral bij de wat pittiger studieboeken ben ik altijd heel nieuwsgierig naar de bronnen die de schrijvers geraadpleegd hebben. Het gebeurt dus regelmatig dat ik meer zit te surfen naar de bronnen (of samenvattingen) en dus helemaal niet lees. Andere boeken pak ik erbij als ik met iets creatiefs bezig ben (schrijven en tekenen).

Die tellen dus niet als ‘gelezen’ maar als ‘gebruikt’.

Waarom ik niet meedoe met een leesuitdaging.
Ik ben een Bieblezer en ben gemiddeld één keer per drie weken op zaterdag in de Bieb te vinden. Het is een soort zaterdag traditie. Eerst de dingen in huis doen en dan naar de Bieb, een broodje Pino mee naar huis en dan op de bank.

Ik bestel zelden vooraf boeken, behalve als het een serie is (wat vooral bij fantasy en science fiction zo is). Verder struin ik door de gangen, pak af en toe een boek…soms een sprinter, soms een nieuw boek, maar meestal zoek ik gewoon willekeurig.
Ik houd ook niet bij wat ik al gelezen heb en het gebeurt dus regelmatig dat ik een boek al gelezen heb. Geeft niks….soms lees ik het de tweede (of derde) keer.

De boeken die ik lees zijn een beetje mijn eigen ding. Het is meestal geen hoogstaande literatuur maar gewoon detectives, thrillers, horror en fantasy bijvoorbeeld.

Ik zie op Twitter soms lyrische verslagen voorbij komen van boeken waarvan ik denk….geeeeeeeuw. Of van die ingewikkelde dikke literaire werken waarin ik enkel bloemen zou willen drogen.

Kortom, het gaat eigenlijk niemand wat aan wat ik lees en wat ik van een boek vind. Ik gebruik mijn tijd liever om te lezen dan om te registreren wat ik gelezen heb. Zie het maar als iets van mij privé, want wil jij weten wat ik van Koude Magie of Koud Vuur vond? Dat zijn fantasyboeken voor de jeugd (D boeken) en die lees ik in één ruk uit.

Lezen is voor mij ontspannen, mijn hoofd leegmaken en niks anders doen behalve lezen.

Kom dus maar door met vraag 2 Martha.

 In 2017 is Martha Pelkman de #50books vragen steller.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.