De BOA story continues

Een tijd terug had ik een digitale en telefonische (dus niet fysieke) aanvaring met een toen nog geen, nu voor jullie wel anonieme persoon die op een weblogpost van mijn niet meer actieve wordpress blog had gereageerd.
Nog even terugkijken? Iemand reageert op een blogpost en laat daar zijn/haar hebben en houden achter, “echte” naam en “zakelijk” e-mailadres..makkelijk om daar dan www. voor te zetten. Niet alleen in de verplicht in te vullen velden (naam, e-mailadres) maar ook nog eens in de reactie zelf. Lekker belangrijk…..Achteraf bleek dat de beste reageerder in een grapje van een medeblogger gestonken was. Vaag genoeg? Anoniem genoeg?
Ik heb direct, na een zeer dreigend mailtje waarin aangifte bij de politie bijna een feit was alle herkenbare gegevens weggehaald. Schrok me echt rot.
Na een ochtend lol op mijn werk…je wilt niet weten wat ik inmiddels van “de anonieme” bijzondere andere onderdaan weet, toch contact gezocht met de reageerder zelf…hielp niet echt. Mijnerzijds..de schrik zat er in…contact gezocht met de politie en het korps landelijke politiediensten.hoe nu te handelen.
Alles gemaild NEVER NOOIT EEN ANTWOORD..inmiddels jammergenoeg ook geschoond in mijn mailbox..dus geen poot om op bewijslast te staan.
Ook Anoud Engelfriet eens benaderd, die was zeer bereid om de dreiger een mail met internet juridische terminologie te sturen (heb ik toen achterwege gelaten, maar stuur hem zo de laatste mail toe zodat hij er eens een leuke case van kan maken)…en de rust keerde weer.
Tot gisteren…de beste “voor mij niet anoniem” mailde mij dat de oorspronkelijke 1e reactie nog op internet te vinden was bij backtype.com. Ook daar nu weer een mail naartoe (hoe kan het dat aanpassingen daar niet doorgevoerd worden?) en nu IS HET GENOEG!
Als je bijzonder opsporingsambtenaar digitale criminaliteit (i.o) bent en vanaf september naar jezelf zit te googelen…bezint eer ge begint..maar schei uit met mekkeren als Internet zich van zijn voor mij nu slechtste kant laat zien, namelijk HISTORIE…maar jou blijkbaar tijdverdrijf oplevert.
Als de kwaliteit van de in Nederland werkende Bijzondere Opsporingsambtenaren Digitale Criminaliteit af te meten is aan dit flauwe kinderachtige en domme gedrag: waar kan ik solliciteren als directeur?
enne vette disclaimer he?

BigBoa.jpg

7 reacties

 1. Ben benieuwd of er hier straks weer een “aardige” reactie onder staat. Ik vind persoonlijk dat je nu meer dan genoeg hebt gedaan om het deze vreemde reageerder naar de zin te maken. Als je iets op internet zet, raak je het nooit meer kwijt. Als je dat als BOA i.o. niet weet, zit je niet op te letten in de klas.

 2. Eh…volgens mij heb ik wat gemist. Een link naar een eerder bericht zou helpen. Want ik kan er nu moeilijk een touw aan vast knopen. In elk geval succes ermee. Er vervelend als geblog gez… oplevert. Daar doen we het niet voor. Enne, zo’n disclaimer: is dat volgens Arnoud aan te raden? Houd ik helemaal niet van.

 3. Het gaat zo te lezen om iemand die een reactie achterliet met persoonlijke informatie erin (naam, functie bij de overheid en e-mailadres) en deze achteraf verwijderd wil hebben.

  Nu zijn deze gegevens inderdaad persoonsgegevens in de zin van de wet. Verwerken mag dan alleen met toestemming, art. 8 Wet Bescherming Persoonsgegevens. Die toestemming is gegeven door de gegevens in te vullen en het bericht te plaatsen op de blog. (Als het niet de bedoeling was ze te publiceren maar een privéreactie te sturen, dan is dat jammer maar helaas: de blogbeheerder mag erop vertrouwen dat die toestemming bedoeld was te geven, art. 3:35 BW).

  Onder omstandigheden kan die toestemming worden ingetrokken, echter daarbij moet rekening worden gehouden met de redelijke belangen van de blogbeheerder. Als een discussie nodeloos verstoord wordt door weghalen van het bericht, dan hoeft de beheerder dit niet te doen. Wel moet hij of zij zich inspannen om het bericht te anonimiseren als dat haalbaar is.

 4. @wilfred, zoek eens op de posts die gaan over Jos Ghijsen.
  @Arnoud, dank voor je reactie, dan heb ik voldaan aan de wens van de reageerder en later alles geanonimiseerd maar de post laten staan.

 5. @karinwinters: Heb je suggestie opgevolgd. Ik heb ook 1x meegemaakt dat iemand zich niet realiseerde dat een reactie op een blogpost voor de hele wereld zichtbaar was. Maar goed: van de betreffende persoon kun je dat verwachten. Maar niet van een BOA Digitale Criminaliteit i.o. Is het echt geen uit de hand aan het lopen ‘grap’ van MC?

 6. @wilfred, nee heb de mijnheer in kwestie naar aanleding van zijn eerste reactie met alles erin zelfs aan de telefoon gehad. Dacht natuurlijk ook dat het een grap was…maar heel serieuze man.

 7. Leraar zijnde, word ik zo langzamerhand wel benieuwd naar welke competenties deze meneer ‘in opleiding’ in zijn portfolio heeft ‘afgevinkt’. ^x^

Reacties zijn gesloten.