De 25e SamboICT conferentie…was weer prima!

Meer omdat ik getriggerd werd door de organisatie dan door eigen initiatief, heb ik toch 1 dag SamboICT meegemaakt.
Achteraf…had ik het eigenlijk niet willen missen. Ach, je merkt dat het verhaal van een nieuwe werkgever en wat je er gaat doen nog even ingebakken moet raken. Mooiste compliment van de dag was: maakt niet uit voor welk merk je werkt….karin winters is ook een merk.
Afijn….de workshops…lees eerst even verslagen bij de eeuwig snelle Blogisch, de live blogger!
De eerste workshop was een interactieve (blader nu even door de a-4tjes) samenwerken tussen Onderwijs en ICT-organisatie.
Hoe pak je in een organisatie projecten aan, met daarbij in het oog de theorie van Caluwe en verandermanagement (kleurenparadigma). Goed gesprek gehad met de buurmannen, maar persoonlijk zou ik de kleurtjes niet gebruiken…voor de goede orde ik ben een  witte….filosofische chaoot.
Daarna de workshop StudyCall, gratis berichten voor leerlingen en scholen bij roosterwijzigingen. Mooi verdienmodel…niemand betaalt iets alleen de adverteerder en dan neem je dat als organisatie voor lief. (kan het korter door de bocht?)
Ik ben altijd gecharmeerd van bedrijven die iets nieuws bedenken voor de oplossing van een probleem, een nieuw verdienmodel hebben en lef tonen. Probeer de onderwijsmarkt maar te veroveren. Koppeling naar GPUntis en vol in ontwikkeling, ik zeg…geef ze een kans!
Laatste workshop ging over de onderwijscatalogus (lees hiervoor vooral het verslag van Joël de Bruijn), ik hoop dat een software leverancier (ik ken er wel een) de clickable demo gaat vertalen naar een werkend stuk software. Zoals al aangegeven in het programma is het heel moeilijk TripleA als gedachtegoed te vertalen naar de onderwijsrealiteit. Maar ik denk dat onderwijs er wel bij gebaat is. (hoe vaag wil je het hebben?)
De Keynote van Marcel Krom, PostNL in beweging is het bekijken en beluisteren waard. Met humor en veel zelfspot werden heel ingewikkelde processen, de transformatie en de veranderende rol van post en postbestelling besproken. Een tip voor Marcel: nieuwe foto want in het echt zie je er leuker uit.
Oh vond je dit laatste een te vrouwelijke reactie….mooi…ik blijf namelijk vinden dat er meer vrouwen bij de SamboICT conferenties moeten zijn…misschien zou Sambo het zelfs eens moeten aandurven er gewoon eens wat harder om te vragen. Telde even:
Donderdag: 18 presentaties, 29 presentatoren waarvan 6 vrouw….

Maar…mooie presentaties, retesnel wifi, goede catering, veel mensen weer gesproken en op naar Amersfoort voor de 26e in September.