CVI conferentie Niet lullen maar poetsen!

Natuurlijk hoort het netjes: “geen woorden maar daden” te zijn…maar in het licht van de komende bekerfinale zal ik de eerste vertaling blijven gebruiken.

Vlak voor vertrek naar Zwolle waar we zo eerst een open informatiebijeenkomst van Stichting Leerkracht hopen te bezoeken, schrijf ik deze eerste conferentiepost.

 

Eerst de hectiek van alledag als onderwijsondernemer eens beschrijven:

  • Gisteren was facilitator in een werksessie bij een Amsterdamse Gymnasium dag over de keuze voor een Elektronische leeromgeving.
  • Ik schreef nog wat opdrachten in ontwikkeling voor de leerlijn Mediawijsheid (VO en MBO) in opdracht voor een uitgever.
  • Ik mopperde in de mail over wat ontwikkelingen voor de 150e Vives Magazine
  • Over de Edupopup in Etten Leur van 15 april moeten we nog een besluit nemen.
  • Oh, en ik deed een (bijna) laatste beoordelingsronde voor de Hogeschool Rotterdam, want mijn tijdelijke aanstelling wordt niet verlengd.

De andere opdrachten bij bijvoorbeeld NIMA, de ondersteuning van SKBO ict coördinatoren, de plannen voor een boek bij BoekTweePuntNul en het vooruitzicht van drie dagen per week aan de slag bij de Stichting Leerkracht, kabbelen lekker voort in mijn ooghoeken. Ook de module Mediawijs Solliciteren die inmiddels op papier klaar is, maar nog verbouwd moet worden, vordert gestaag.

Alles is onderwijs, onderwijsgerelateerd en onderwijsgericht!


Ik heb daarom uit protest besloten dit jaar bij de CVI conferentie geen bijdrage als conferentie blogger te leveren. Ik ga de conferentie als bezoeker bezoeken.

Ik ben het VOOR scholen DOOR scholen principe zat.

Bij heel veel conferenties, seminars en andere onderwijsgerelateerde bijeenkomsten mogen externen (of kleine onderwijsondernemers als ikzelf) geen kennis delen, moeten dit gratis doen of erger nog de deuren blijven gewoon gesloten.
Bij oproepen om mee te denken over onderwijs dilemma’s of discussies worden NIET leraren of niet werkenden in een onderwijsinstelling uitgesloten.
Zelfs voor de MOOC café van de SurfAcademy moet je werken bij een aangesloten instelling. Kenniskringen, netwerken….overal blijft de deur dicht.

Ik ga dus de komende dagen enkel hier op mijn eigen blog schrijven en delen.
Ik Twitter er zoals gewoonlijk vrolijk op los en zend af en toe met Perisicope wat uit.

Tot morgen in Groningen, bakkie doen?