Cuil, zoekmachine die eigenlijk het bekijken wel waard is.

In mijn Blogspam kwam ik een melding van een (voor mij) nieuwe zoekmachine tegen, Cuil, (Iers voor Kennis). Op de Blog van Cuil bieden ze trouwens hun verontschuldigingen aan met de melding erbij dat zij er niet verantwoordelijk voor zijn dat er gespamt werd.
De zoekmachine ziet er eigenlijk heel mooi en basaal uit en zoekresultaten met samenvatting. De filosofie achter Cuil is: hoe indexeer je het hele internet en hoe analyseer je de resulaten zodat je echt vindt wat je zoekt. Kan alleen op websites zoeken volgens mij, want zie nergens een vinkje voor plaatjes.
Je kunt Cuil aan Firefox toevoegen en heb dat even gedaan, nu ben ik wel Google kwijt, weet niet of dat handig is.
Wie gebruikt Cuil?
cuil

4 reacties

  1. Ik heb er medio ’08 een paar keer mee ‘gespeeld’, toen de service net gelanceerd werd.

    Niet echt onder de indruk

  2. @fzelders, ik eigenlijk ook niet en weet ook niet og de kinderziektes er nu uit zijn. hou het dus ook maar op Google (zeker voor de plaatjes)

Reacties zijn gesloten.