#crosspost: Wij doen ‘t gewoon….#kpnstrategie

Ja hoor heb ik weer.
In mijn agenda stond, lunch met Eelco (Blok). Ik had namelijk een uitnodiging van hem ontvangen om deel te nemen aan een strategiebijeenkomst. Toen ik blij ja wilde zeggen, moest ik wel even aangeven waar ik dan met hem wilde strategieën. In Zoetermeer was ik dus vanmorgen van de partij om vanaf 11 uur met alle KPN’ners te horen en zien wat de plannen van KPN (en alle aanverwante onderdelen, waaronder Consulting) zijn.
Natuurlijk dacht ik dat het allemaal vreselijk geheim en gesloten zou zijn en dus, echt voor het eerst in mijn actieve social media life, mijn telefoon en iPad netjes in de tas gelaten. Louter uit voorzorg, want er worden al genoeg mensen ontslagen vanwege uitlatingen over de werkgever.
Bij binnenkomst zag ik #kpnstrategie op alle schermen en ook sms naar 2255 …(tsja data abos op een nokiac2 en Consulting is lastig)
Daar zat ik dan…als fanatiek roeper op Twitter…zonder telefoon.
Jack van Gelder praatte de locaties (life streaming video verbindingen) en tussenstukken aan elkaar, wat een professional zeg!
Hij praat namelijk met mensen alsof hij ermee geknikkerd heeft. Je hebt het gevoel dat hij de mensen echt kent.
De wave, zwaaien en schakelen naar de verschillende locaties (Amersfoort, Groningen, Den Haag enz.) gaf mij aan de ene kant het gevoel….ja hoor lekker popi, in welke TV show zit ik nou weer, maar aan de andere kant….ik hoor erbij!
Ook de zelfspot (gehackt), humor (nieuwe outfit was een schaatspak) en realiteitszin (starten met een spaans welkom), kwamen ruimschoot aan bod.
De inhoudelijke boodschap, strategie, overname grappen en lastige zaken als versneld afscheid nemen laat ik aan de betaalde pers of de mensen in de “greenroom” over.

Wat mij opviel:

 • KPN heeft kekke gelikte techniek in huis.
 • KPN wil als je zo’n strategie sessie organiseert, het ook goed doen, dus veel beeld, mooie filmpjes, gewoon de directies als host op de locaties.
 • De moeite van vermelden waard: KPN leeft op 100% groene stroom.
 • Er was geen verhoging van energieverbruik ondanks veel hogere eisen aan netwerken.
 • Ik wil ook met liefde een deel van mijn kerstpakket schenken aan Klassecontact , want ook dat is KPN.

Afijn…niet getwitterd maar wel een beetje besmet.
En de kreet: wij doen ’t gewoon…past wel bij me.

2 reacties

 1. Hi Karin,

  Wat gaaf om je reactie op KlasseContact te lezen. Als manager van het Mooiste Contact Fonds raakt me dit. Hartelijk dank namens alle kinderen!

  Esther

 2. @esther, als ik hier of ergens anders nog meer reclame kan maken of iets meer kan doen…hoor ik het graag. Ik ga sowieso lid worden van het contact fonds

Reacties zijn gesloten.