#Crosspost: Personal Branding….oftewel lekker jezelf zijn?

Nou dacht ik gisteren dat ik op grond van mijn onnoemelijke naamsbekendheid uitgenodigd werd voor TedExAmsterdamEd op 27 september. Dat was nog iets te hoog gegrepen, mijn naam was doorgegeven omdat de eerste genodigde niet kon. Maar goed, ook als 2e is het niet verkeerd om gevraagd te worden als edublogger verslag te doen van TedEx, daar waar je anders moet beargumenteren waarom zij jou toegang zouden moeten geven. Kaartjes kopen kan volgens mij niet.
Ik dwaal af…
Bij een overleg over slim gebruik van Social Media kreeg ik het Social Media Playbook van Eloqua in handen  en dat ligt nu naast de PC. De hoofdstukken over Twitter en LinkedIn leren me niets nieuws en het enige wat ik verkeerd doe is soms te veel Twitteren.
De strekking van het gesprek was, hoe belangrijk vind je Social media en daarbij, hoe belangrijk vind je personal branding. (is daar geen Nederlands woord voor?)
Ikzelf vind personal branding meer opleveren dan namens of voor een bedrijf schrijven, Twitteren en bloggen. Dat komt natuurlijk ook omdat ik langer op Social media beweeg en blog dan dat ik voor de afgelopen 2 werkgevers gewerkt heb.
Volgens mij weten veel van mijn volgers en lezers niet eens waar ik werk, dat is natuurlijk ook niet goed voor mijn werkgever, dus ga ik eens nadenken hoe ik dat gaan aanpakken.
Inmiddels zie ik wel dat ik in mijn agenda een paar leuke bijeenkomsten heb waar Karin Winters via de Gmail de genodigde is J
Daarover later meer….