Competentcity 2010..klein zuurtje na.

Ik heb eerst netjes een blogpost over mijn algemene en zeer goede indruk van competentcity op de site van competentcity zelf gezet.
Over het algemeen genomen was het een dag waar eigenlijk nog veel meer docenten dan vandaag naartoe zouden moeten gaan. De catering was prima, draadloos netwerk werkte goed en ik heb heel veel bekenden gezien en gesproken. Ben Tiggelaar moet je echt een keer zien, de workshops waren de moeite waard en ga zo maar door…de Reehorst in Ede blijft een lastige locatie ivm het doolhof gevoel…maar dat is persoonlijk.
Maar…(daar heb ik nu een eigen weblog voor): als ik nog een keer lastiggevallen word met de dansende en zingende studenten van enige acteurs. musical, dansopleiding met de naam van..Frank, Herman, of een andere dode of bijna dode beroemdheid…dan ga ik met een paintballgeweer schieten.
Het MBO staat juist NIET voor die gelikte fancy huppel en zang dingen…het beroepsonderwijs staat voor het opleiden tot een beroep als timmerman, schilder, kok, automonteur, dakdekker, lasser, ICT’er, receptioniste, verkoper..en ga zo maar door.
Waar ik een beetje moe van word zijn de openings en sluitingsceremonie’s van juist leerlingen in die opleidingen waar ik me van afvraag…wat word je dan als je klaar bent?
Talenten moeten in alle beroepen gekoesterd worden en bij conferenties die over het MBO gaan moeten alle opleidingen (geloof 297) voor het voetlicht komen. Had op z’n minst achter de dansers foto’s van hun medeleerlingen laten zien..want een kok op een podium een ei laten bakken is niet fancy…maar wel gewoon een beroepsopleiding.
Ik weet het, het is de hele week nog feest en de uitblinkers worden nog gekozen!
Dan zal ik verder maar niet zeuren over de styliste van de zangeres.
De tijd van de optredens was wat mij betreft verloren tijd…daar had een workshop of netwerkmoment veel meer opgeleverd.
Maar verder (wat is nou een half uur op een dag) was het weer PRIMA, complimenten aan de organisatie..want ga er maar aan staan…tot volgend jaar…alhoewel dan is het 2011 🙂