Cadeautje voor de snelle reaguurders

vives2

Morgen gaat het eerste Vives magazine, waarvan ik de hoofdredactrice mocht zijn, naar de drukker. De laatste copy is verstuurd door het redactieteam waarmee ik de afgelopen maand vooral online veel contact had via de projectomgeving.
Waarschijnlijk ben ik de enige die niet kan wachten tot de definitieve papieren versie (ja nog steeds dat grote formaat) voor mijn neus heb.

Natuurlijk ga ik niet uit de school klappen welke mensen uit mijn netwerk ik grof misbruikt heb om een actieve bijdrage te leveren, daar is het nog te vroeg voor.
Maar wat ik wel kan zeggen is, dat ik hoop net een heel klein stempeltje gedrukt te hebben op deze uitgave.
Waarom? Nou er zijn een paar nieuwe rubrieken, de klant aan het woord, onderwijsrelaties, edubloggers, #onderwijskijken en ja….bijna alle extra artikelen komen uit de pen van mensen uit mijn netwerk. Daarnaast heb ik lekker geschakeld met de vaste redacteuren die heerlijke stukken geschreven hebben en top interviews afgenomen hebben.
Stilletjes hoop ik dat niet alleen mensen uit het basis- en voortgezet onderwijs er iets uit oppikken, maar ook mensen uit het beroepsonderwijs. Hen draag ik nog steeds een extra warm hart toe.

Het was trouwens lekker om te horen dat we dit keer onverwacht 8 pagina’s extra hebben, omdat adverteerders graag in Vives staan. Al met al…..ben ik hypernerveus….want stel dat jullie (de lezer) het niks vinden….dan heb ik geen goed beeld van de doelgroep gehad (wat ik betwijfel).

Natuurlijk is een abonnement als je in onderwijs werkzaam bent goedkoop, maar een tientje per jaar. Omdat dit mijn eerste Vives Magazine is, heb ik de uitgever gevraagd of ik wat abonnementen mag weggeven.

Laten we het zo doen, reageer op deze blogpost en beantwoord de vraag:

Aan wie zou jij Vives cadeau willen doen en waarom?

Omdat ik gek ben op reacties, verloot ik de 10 (2×5) abonnementen onder de reaguurders die voor 25 augustus reageren.
Jullie krijgen beiden Vives Magazine (6 nummers) een jaar gratis in de bus.

 

13 reacties

 1. Ik zou graag mijn nieuwe school een abonnement doen. In de lerarenkamer hoort een topvakantie te liggen.

 2. Leuke actie!!!
  Niet zo netjes, maar ik zou hem mijzelf cadeau doen.
  Iemand moet het doen, een ander zal het niet zo snel aan mij cadeau geven 🙂
  Ben al op veel onderwijstijdschriften geabonneerd. Kan niet geabonneerd zijn op alle onderwijstijdschriften. Moet keuzes maken Dit is een mooie aanleiding om te zien hoe mij tweep het er vanaf brengt als hoofdredactrice (heb er gezien de tweets alle vertrouwen in)

 3. Natuurlijk voor teamleden en voor algemeen bestuurder dhr. N de Kruif van stichting Proceon.

  Mvg,
  Ronald

 4. Als oud collega en vriend van de familie mag ik natuurlijk niet meedoen maar voor 10 euro wil ik graag mijn collega’s en mijzelf op de hoogte houden! Is er nog een plekje voor Jerome’s belt Karin rubriek?

 5. Ik zou het magazine graag cadeau doen aan Sander en Jet. In de hoop dat het ministerie voor onderwijs ook beleid vóór onderwijs gaat ontwikkelen.

 6. Zelf heb ik een abonnement en weet dus heel goed, dat dit blad in geen enkele personeelskamer mag ontbreken. Zo veel bruikbare tips en goede interviews en dat voor een tientje. Ik zou het blad graag cadeau willen doen aan Jan-Willem van den Bos, leraar van het jaar 2013 VO. Het NOSjournaal bestempelde hem als de klassieke docent zonder gebruik van ICT en dat is beslist niet waar. Jan-Willem maakt in zijn lessen ook gebruik van ICT, maar een abonnement op Vives heeft hij vast nog niet en daar staan ook voor hem prima tips in. Zeker voor de special class met autisitische leerlingen op zijn school. Jan-Willem is ook aanwezig op het Lerarencongres. Misschien een mooie gelegenheid om hem dan het abonnement aan te bieden.

 7. Er zijn verschillende ontwikkelingswerkers in Afrika bezig met het opzetten van een school. Mogelijkheden met computers en mobiel nemen snel toe voor zowel de docenten als de leerling. Ik zou het fantastisch vinden om enkele ontwikkelingswerkers die een school starten van zo’n gratis abonnement te voorzien. Dat hoeft niet eens perse maar een papieren versie te zijn. Digitaal is ook al fantastisch.
  En wie weet levert dat wel een rubriek op: ‘Vives abroad’ ;0)

  Als je mij beloont met 2 abonnementen dan wil ik mijne graag aan een 2e ontwikkelingswerkers geven.

  Peter

 8. Ik zou het cadeau willen geven aan mijn collega Ronald.

  Hij inspireert mij en probeert al mijn collega’s te inspireren voor het vernieuwen, optimaliseren en perfectioneren van ons onderwijs.

  Dankzij hem (en met hem) naar mijn eerst IPON geweest, heel veel vernieuwingen binnen de school gebracht en samen nieuwe projecten gestart, gedraaid en vormgegeven.

  Inspirerende mensen hebben ook een inspiratiebron nodig!

 9. Vives op tafel in al onze basisscholen…te hebberig dus….basisschool Sterrebos (Arjan Barink)! Lao maor komme!

 10. Aangezien Edith de verkeerde school heeft gekozen, nomineer ik bs de Korenaer, Peter Janssen. Dan zijn dat er al 2 op de scholen van SKBO. (En…..ik ben zelf ook wel héél nieuwsgierig )

 11. Vives. Een blad dat al jaren bij ons thuis ligt. Ik ben zelf het blad pas de laatste jaren gaan lezen. Niet alles maar selectief. Soms met het gevoel, lopen ‘jullie’ niet wat voor de troepen uit. Ik hoop dat de nieuwe Vives met name gevuld gaat worden met verhalen van mensen uit de praktijk die hun collega’s gaan inspireren op het gebied van ICT. Het blijft altijd moeilijk om ‘de beweging’ op gang te krijgen. Ik zou het daarom gewoon fijn vinden om VIves in mijn ‘tas’ te hebben om op scholen, bij directies, tijdens nascholingen het komende jaar achter te kunnen laten of mee te kunnen geven. De Stichting RONDUIT voor onderwijs gaat ‘grote’ stappen maken op het gebied van ICT. Ze gaan een sociale digitale leeromgeving invoeren op alle basisscholen in de groepen 7 en 8. Een grote financiële investering en een grote tijdsinvestering m.b.t. scholing en ontwikkeling. De keus voor het al dan niet een abonnement nemen, kunnen mensen dan zelf maken.

 12. Ik zou Vives graag cadeau willen doen aan Rick Ruumpol. Hij is het hoofd ICT van het ROC van Twente. Alhoewel hij steeds meer feeling krijgt met het onderwijs, denk ik toch dat hij uit Vives veel praktische informatie kan halen. Helemaal nu er meer aandacht komt voor het MBO. En als Rick het gratis abonnement krijgt, kan ik het ook gelijk lezen want hij is mijn “buurman” op het ROC

Reacties zijn gesloten.