BVNT2 studiedag docenten NT2, blended learning

Als iemand mij nog eens zegt dat LinkedIn niks oplevert zal ik hem/haar een lesje komen geven. Via LinkedIn contact Niek Corbée werd ik gevraagd of ik zin had om tijdens een studiedag van de beroeps vereniging van NT2 docenten een bijdrage te leveren aan de invulling van het programma.
Natuurlijk wil ik dat, nee zeggen komt amper in mijn vocabulaire voor. Mijn onderwijscarriere is per slot van rekening als vrijwilliger in het Pre-ROC tijdperk gestart bij NT2 (= Nederlands als 2e taal). In IJsselstein heb ik jaren met veel plezier de maandag en donderdagmorgen taallessen en ja ook al computerlessen gegeven (we spreken hier over de jaren 80!). Later heb ik ook met veel plezier ziektevervanging NT1 (=Nederlands als 1e taal) gedaan. Voor beide NT’s gold voor mij dat de mensen volledig of functioneel analfabeet waren en het dus niet heel makkelijk is om in de lessen de computer en nu Internet in te zetten. Toch ga ik proberen op de studiedag van 22 januari in den Haag een mini Drempelloos sessie te verzorgen om te laten zien dat docenten met heel makkelijke en kleine web 2.0 applicaties lessen leuker, aantrekkelijker en leerzamer kunnen maken voor deelnemers. Makkie toch?
Leuke is dat de dagvoorzitter een goede bekende van mij is. Fons van de Berg praat de dag aan elkaar…mmmm eens zien of ik kan stoorzenderen.
Trouwens Twitter komt ook aan de orde, heb heel brutaal wat spreektijd gevraagd in de wannabeteachmeet (mag geen teachmeet heten) Twitter de digitale dorpspomp…nu alleen nog vragen of @Helikon het goed vindt.