#BVEcongres It’s Quality Time!

Vandaag was ik bij het eerste Nationaal BVE Congres in Ede.
Ik had een gratis entree kaart weten te bemachtigen als schrijvende pers. Dus voldoe ik netjes aan de voorwaarde…er over schrijven.
Indruk, voor een eerste keer op een fout tijdstip (een week voor de onderwijsdagen) was het inhoudelijk geen verloren dag.
De dagvoorzitter Heleen Hupkes (hoofdredacteur van het vakblad Profiel) is een goede dagvoorzitter met een prettige manier van aankondigen, triggeren, alles logisch aan elkaar praten en organiseren.
De gedachte achter het congres: imago verbetering van MBO is echt een mooie…jammer dat de doelgroep: docenten er toch niet heel zwaar vertegenwoordigd was.
De eerste plenaire spreker Harold Janssen was verfrissend en humorvol, dat wat mij het meest opviel waren de mooie afbeeldingen die hij in de presentatie gebruikte. Daarnaast zullen alle aanwezigen wel blijven rondlopen met de prachtige vergelijking van een ROC als organistaie met een zwerm spreeuwen.
Ik hoop dat zijn presentatie online komt, dan hoef ik hier alleen maar te zeggen: je hebt Beslisspreeuwen, Denkspreeuwen, Zegspreeuwen, Doespreeuwen en de Vinkspreeuwen. Buiten bij het roken was de vraag ook…wat doe jij? Ik ben een Vinkspreeuw…leuk!
Daarna probeerde Theo Douma (cvb lid ROC Nijmegen) het gat tussen bestuur en de werkvloer te dichten..wat mij betreft…niet gelukt. Zeker na een visueel heel aantrekkelijke presentatie een aantal sheets met veel tekst die over kwaliteit gingen.
De 10 minuten van de beroepsverening MBO….ik steun de gedachte…echt mooi initiatief..alle docenten moeten zich aansluiten, maar och…als je als docent toch alle dagen optreedt is het dan zo moeilijk dat voor vreemde volwassenen te doen? Voorlezen en haspelen….inhuren van derden zou daar een prima idee geweest zijn.
De 2 workshops ga ik niet verslaan, wel aardig maar lastig als je in een filmzaal met je presentatie op een filmdoek je verhaal moet doen.
En een tweetrectificatie: Leo Bakker van Kennisnet ken ik al heel wat jaren….en deed hem in mijn tweet tekort. Leo is een animerend verteller die zijn mening over producten echt niet onder stoelen of banken steekt. Het blijft mijn persoonlijk aversie tegen Wikiwijs ..en de tweet was niet tegen Leo bedoeld maar tegen Wikionwijs.
Razensnel draadloos internet, gratis en voor niets, moet ook wel in Ede is namelijk het bereik met mij Vodafone abo, dramatisch slecht. Een informatiemarkt, waar ik oude en nieuwe bekenden gesproken heb.
Nootjes:
Ik wil een badge zodat ik een gesprek kan openen…goh ben jij van?
Ik vind het certificaat klinklare onzin, van nul en generlei waarde
Foei! bezoekers, de cultuur blijft 15.15 uur…we trekken aan onze stutten dus de borrel na was echt triest…
Oh, ik vergeet Marcel Verreck….ja had je maar moeten blijven….hij is LEUK!!! Een Hagenees die ook Cruijff nadoet en mooie anekdotes heeft….een prachtige afsluiting van het eerste BVE congres.
In de overdaad aan congressen en symposia…sluit je aan bij een grotere organisatie (CVI bijvoorbeeld) of kies een ander tijdstip.