Buzzen, Twitteren, Facebooken, Foursquaren, LinkedIn…..pas op voor infobesitas

Zomaar 5 online sociale netwerken waar ik in meerdere of mindere mate actief ben. Doordat veel mensen alle sites en de berichten die ze plaatsen aan elkaar knopen lees ik soms 4 keer hetzelfde bericht. Ik denk dat je op een gegeven moment toch keuzes moet gaan maken, voor wat betreft je hoofd informatie stroom…zowel zendend als ontvangend.
Veel van mijn mede actievelingen hebben met name Twitter geluiden gekoppeld aan Facebook en Google Buzz en zelfs LinkedIn….ik lees dus van veel mensen steeds hetzelfde berichtje, nou ja lezen….scannen. Je kunt niet meer alles lezen. Ellende echter wel is….waar reageer je op wie?
Heel bewust heb ik voor wat betreft mijn eigen gebabbel keuzes gemaakt en probeer de netwerken eigenlijk ook gescheiden van elkaar te gebruiken.
Facebook voor Farmville buren en mijn kids.
LinkedIn, zakelijk…hoewel er wel wat Twitter contacten in mijn contacten lijst zijn terecht gekomen (wie weet ooit nog zakelijk te gebruiken)
Twitter om te twitteren met heel veel mensen zowel zakelijk, prive als dorpspomperig.
In Foursquare heb ik alleen bijna overal op ja gedrukt, maar snap er geen bal van en wil ook eigenlijk geen burgermeester van iets worden.
Buzz zie ik alleen nog als een uitbreiding van mijn Gmail, maar dat komt omdat ik er de tijd niet voor neem (waar is Google Waves gebleven?).
Hyves moet er eigenlijk uit…maar ja mijn nichtjes he…Friendfeed, handig als Twitter plat ligt.
Pfff ga nog even een #Yammer bericht sturen naar mijn collegae.

Eén reactie

  1. Leuk artikel wat doen alle sociale netwerken met informatie en kennis en ontwikkelen we op deze manier niet een informatie overload. Ik las laatst een artikel van David Armano over intelligent filteren van informatie en semantisch web het dynamisch kunnen toevoegen van context dat lijkt me past echt handig. We zijn bij Ricoh bezig om voor het onderwijs een informatielogistiek community op te tuigen waar dit onderwerp eigenlijk heel goed past. Zou je misschien een keer als gastblogger op willen treden en dit onderwerp ter sprake willen brengen? Dank je wel voor je reactie! Jeroen Spierings

Reacties zijn gesloten.