Busje komt zo…#busalfa09

Het Alfa college is druk bezig hun nieuwe Intranet geimplementeerd te krijgen. Om nu de leden van het CvB en de directies mee te krijgen en warm te laten lopen voor alle mogelijkheden die dit biedt hebben 2 enthousiaste mensen dinsdag een pracht activiteit in petto voor hen. Alle betrokkenen stappen in een “Alfa Netwerkbus” in rijden al kennisnetwerkend van Groningen naar Hardenberg (geloof ik). Mooie is dat Erwin de Beer werkend bij Hanzehogeschool in Groningen dat doet samen met Jan van Riesen (Alfa College) en Romano Sandee (enthousiaste Twitteraar). In Twitter roepen zij mensen op om aanstaande dinsdag mee te praten over kennisnetwerken. Prachtig voorbeeld hoe je Twitter in kunt zetten en kennis kunt delen over organisaties heen. Natuurlijk ga ik mijn babbelsteentje bijdragen. De discussie is te volgen op de weblog van Erwin in een Twitterfountain. Veel plezier en succes gewenst!

Blogged with the Flock Browser

2 reacties

 1. Een aanvulling.
  Implementatie van een Intranet (versie 2.0 van een digitaal portaal) is een onderdeel van een grootschalige upgrade van de totale technische en informatorische infrastructuur van het Alfa-college.

  Alle toepassingen (onderwijs/bedrijfsvoering), opslag gegevens (deelnemer/medewerker) gaan lopen via portaal. Groeit in deze fase van ontwikkeling uit tot integratie- en communicatieplatform.

  Het digitaal portaal ondersteunt zo een nieuwe manier van werken waar in- en extern (kennis)netwerken een centrale plaats inneemt.

  Hoe sociale media en praktische gebruiksmogelijkheden van digitaal portaal in te zetten in opzetten en onderhouden (kennis)netwerken is waar het om gaat in de Netwerkbus van Alfa.

  Op de heen- en terugreis worden presentaties en ‘live-demo’s’ gegeven van sociale media en respectievelijk digitaal portaal met ondersteuning van o.a. een laptop-netwerk.

  Met vriendelijke groet, Jan van Riesen, programmamanager Alfa-college

Reacties zijn gesloten.