Browse Aloud vernieuwd

Hoewel de dame nog steeds klinkt alsof ze in een blikje zit, leest ze mijn weblog best lekker voor. Ik heb weer een tijdelijk abonnement gevraagd en gekregen voor Browse Aloud. Vooral vanuit de gedachte dat Internet drempelloos zou moeten zijn, is het voorlezen van websites met Browse Aloud (of een ander programma) eigenlijk een must. Mijn weblog is de moeite niet waard, maar voor docenten educatie zou dit wel handig zijn.
Ik hoefde niets aan de instellingen van mijn weblog te veranderen, dat doet Browse Aloud voor me door abonnements herkenning. Als je een site wilt laten voorlezen moet je een klein pakketje software (gratis) downloaden. Mooie van de nieuwe software is dat, als een site herkend wordt er een zwevende toolbar verschijnt…die je ook weer in kunt stellen.
Nou zat ik even te puzzelen en vroeg me even af hoe slechtzienden hier dan mee omgaan…maar dat weten zij beter dan ik.
Harry Kleintjens van Lexima wil zelfs serieus in overweging nemen om Nederlandse edubloggers een abonnement te geven, hier dus mijn oproep…wie zou daar gebruik van willen maken?
Trouwens, ook PDF’s worden voorgelezen…nu nog iets aan de Nederlandse stem doen…IK WIL EEN MAN 🙂
Ik kan in elk geval al 1 overheidswebsite noemen die hoognodig een abonnement zou moeten worden nemen….daar ga ik zo ook nog even een post over schrijven 🙂

2 reacties

 1. Hoi Karin,

  Goed initiatief,

  Dit is een mooie en krachtige functionaliteit, ook voor kinderen/volwassenen met dyslexie. Ik ben nu weer aan het kijken of ik het in een e-Learningomgeving kan gebruiken. Moet onderzoeken of ook SCO’s zonder probleem kunnen worden gelezen.

  Alleen jammer dat je als gebruiker software moet downloaden, bij sommige concurrerende systemen hoeft dat niet. Van Browse Aloud vind ik mooi dat je woorden ook kunt laten oplichten. Dat is een goede ondersteuning bij het lezen.

  Als blogger zou ik het wel goed vinden om er gebruik van te maken en het zo goed te (laten) testen. Dus ik houd me aanbevolen.

  Hartelijke groeten, Marcel

 2. Hallo Karin,

  Drie jaar geleden heb ik hier al over geschreven en ook een account gehad voor mijn weblog. Omdat ik inmiddels van domein ben veranderd werkt dat niet meer.
  Het is inderdaad jammer dat er software gedownload moet worden, maar de resultaten zijn prima, dus mensen die het nodig hebben zijn hier zeker mee geholpen.
  Als brwose aloud het ons aanbiedt wil m’n site zeker weer geschikt maken!
  Zie: http://www.trendmatcher.nl/2007/06/browse-aloud-in-het-nederlands.html

Reacties zijn gesloten.