Bouw je eigen virtuele wereld.

Tijdens een zeldzaam avondje TV kijken zag ik vorige week een documentaire over virtuele werelden. Zoals ik al eerder meldde hang ik waarschijnlijk in Second Life nog in een boom of sta ik ergens in een lege wereld te dansen omdat ik vergeten ben het uit te zetten. Conclusie….ik ben geen actieve bewoner van Habbo Hotel, Second life of een andere wereld. Alhoewel, met de cheatcode klapausius bouw ik aardige huizen in de Sims zonder dood te gaan en te hoeven werken. Nu zag ik wel dat je zo’n wereld zelf kunt maken in Metaplace. Toevalligerwijs was er ook in de LinkedIn groep MBO & ICT een oproep tot de eerste Nederlandse Alice gebruikersdag. Ik heb nu op mijn werk PC Alice versie 2 gedownload en een schaatsend meisje een kikker op haar hoofd geprogrammeerd. De vraag in LinkedIn was ook heel terecht wordt er eigenlijk op het MBO door leerlingen die ICT of MultiMedia opleidingen volgen gebruik gemaat van zulke gratis pakketten? Als dat zo is moet je zeker verder kijken naar Alice.

Blogged with the Flock Browser