Boektweepuntnul, nu wordt het spannend!

Voor het geval je er nog niets over gelezen of gehoord hebt, 125 auteurs zijn onder de regie van Louis Hilgers en Tessa van Zadelhof druk aan het werk met boektweepuntnul.
Het wordt een boek waarin elke auteur met hetzelfde format een korte heldere beschrijving geeft over een web 2.0 applicatie. Eind juli is het aantal van 125 onderwerpen gehaald en op 1 augustus 12.00 uur was de deadline.
Leuk vond ik, op Twitter en in de nieuwsbrief die we elke week van Louis en Tessa ontvingen, de oplopende spanning van het aantal ingeleverde onderwerpen. Nu staan er nog 7 namen en onderwerpen in het rood…..daar zullen de auteurs meer last van hebben dan dat wij ons kunnen voorstellen. Begreep wel dat het een legitieme overschrijding van de deadline is bij de meesten van hen.
In september komt het boek uit, mede dankzij Educos en van Buurt boek.
Voordat de hype losbarst om het boek te promoten, wil ik hier Louis en Tessa een groot compliment geven voor hun fantastische idee en grote inspanningen Hulde! Ikzelf ben trots dat ik bij zoveel prominenten (waar ik nu ook de gezichten bij kan zien) mee mocht werken. Dit is pas CrowdSurfing en Co-creatie.
Er komt een vervolg op dit boek, de onderwijsuitgave bevat lestips (ja en die moet ik nog even bedenken).
Kun je je voorstellen als we dat in onderwijs zouden doen. Bijvoorbeeld (daar ben ik nu mee aan het worstelen) het nieuwe vage dossier Loopbaan en Burgerschap in het MBO, kunnen we daar niets mee?
Prachtige cartoon is er trouwens gemaakt van dit initiatief!