#blogpraat , het verschil maken?

Elke maandagavond is er in Twitter een discussie #blogpraat, waar elke week een ander thema aan de orde komt.
Vaak inspireert blogpraat mij wel tot het schrijven van een blogpost, vooral omdat er zoveel verschillende bloggers meedoen.
Vanavond gaat het over: het verschil maken.
Nou dacht ik, kom ik draai het eens om, eerst de post en dan de discussie.
Kun je als blogger het verschil maken?
Volgens mij kunnen de GROTE bloggers dat, de blogs met veel schrijvers of die veel gelezen dwarsliggers.
De kleintjes, alleen als ze zich aaneensluiten met een thema(dag) of op een gezamenlijke pagina.
Ik doe wel altijd mee aan Blogactionday, dat 1 thema heeft en verwacht dat je er een blogpost met een verwijzing in plaatst. Doe dat echter alleen als het thema me aanstaat.
Het zou mij wel wat lijken om een Nederlands(talige) blogdag te hebben, alle bloggers schrijven over hetzelfde thema…alleen om met elkaar op zo’n dag het verschil te maken. Thema’s genoeg, bezuinigingen, onderwijs, racisme…of iets minder heftig…vakantie, mooi weer…weet ik veel.
Ik ben geen fan van bijvoorbeeld het Glazen huis als het goede doel ergens in Verweggistan ligt, terwijl er in Nederland nog genoeg te goede doelen valt. Maar rondom een groot evenement….lijkt me wel wat. Dan maak je volgens mij samen het verschil.
Tot die tijd denk ik maar aan een van mijn favoriete nummers: Zij maakt het verschil.