Blog verhuizing deel 1

Al verschillende keren had ik aangekondigd dit weblog te gaan verhuizen naar een eigen domein. De eerste stappen zijn gezet want nu is het lekker rustig in lezersland en kan ik mooi oefenen. Inmiddels de software van WordPress via de applicatiekluis bij Hosting2Go aan de domeinnaam https://karinblogt.nl gehangen… nu nog uitvogelen of de index pagina van deze site ook gelijk de indexpagina van de blog kan worden anders een /blog erachter. Beetje spannend wel om om te zetten. Raak natuurlijk lezers kwijt en moet ook heel veel links op plaatsen gaan rechtzetten. Maar ja, ik wil ook dat er javascriptjes werken en i-frames en meer….dus moet gewoon gebeuren. Gelukkig kan ik terecht bij collega’s en Twitterazi.
Ik hou jullie op de hoogte.
moving

5 reacties

 1. Kun je je huidige blog niet gewoon naast je nieuwe als archief laten (be)staan?
  Dan blijven de links vanaf andere plekken tenminste ook gewoon werken toch?
  Er zijn bloggers die wel eens naar berichten van jou verwezen hebben. Die zouden dan ook alles moeten gaan nalopen en veranderen? Ik hoop het niet!
  Dus ik zou nieuw beginnen op je nieuwe domein maar alles wat je had lekker laten staan.
  Je kunt ook overwegen om het én te migreren én te laten staan. Dan heb je het gewoon op 2 plekken…

 2. @Willem, ik laat de huidige blog ook staan met een verhuismelding en doorlink bovenaan, zeker omdat ikzelf mijn blog op zoveel plaatsen als link heb neergezet. Dus migratie en laten staan is wat ik doe…even dubbelposten en deze stoppen. Vandaag stap 2 🙂

 3. Ziet er goed uit. Misschien nog een tip: zet de abonneermogelijkheden bovenaan de pagina. Het best is te kiezen voor 2 mogelijkheden: RSS + e-mail. In WP kun je heel eenvoudig een blok toevoegen waarin je de code van feedburner kunt plakken.

Reacties zijn gesloten.