Blip TV, iets anders dan YouTube?

Nu ik met de Flip aan het testen geslagen ben, weer een nieuwe rubriek en een half dagje puzzelen. De Flip aan de Mac is een eitje, alles gaat vanzelf, echter het bewerken van de filmpjes en er bijvoorbeeld een geluidje onderzetten heb ik nog niet ontdekt. Maar ja als je op een MacBook werkt heb je de beschikking over IMovie. Video’s (zijn AVI) naar computer gehaald kan ik de Flip leegmaken, daarna puzzelen met IMovie. Niet echt heel intuitief trouwens, maar kwam erachter dat ik heel veel aanvullende bestanden heb in IMovie. De eerste test op dringend verzoek, snel naar YouTube geupload. Lekker knapperend haardvuur geluid onder de nieuwe op bio alcohol gestookte muurhaard. (let op, niet door mij gefilmd!).
Omdat sommige scholen geen YouTube filmpjes meer kunnen bekijken was het slimmer om een ander medium te zoeken waar je nog meer kunt publiceren en beheren. Willem Karssenberg attendeerde mij op Blip.tv. Kijk en daar word ik nou blij van. Snel, eenvoudig en direct publiceren op de weblog (met de bijbehorende tekst).
Dank voor de tip en een aanrader mijns inziens. Flipfilmpje staat in de vorige post.
blip.tv

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. Nog een voordeel: voor het overzetten van grote bestanden kun je zelfs FTP gebruiken om ze naar Blip.tv te pompen!

Reacties zijn gesloten.