Bildung Scheurkalender 2016: Een verjaardagscadeautje

 

Mag ik op 16 oktober Henk?
Zoiets zal er ergens in maart 2015 in de mail naar Henk Sissing gestaan hebben, toen ik de quote voor de Bildung scheurkalender 2016 bij hem inleverde.

 

 

Wat betreft de toekomst, je hoeft het niet te zien, je moet hem mogelijk maken.
Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944)

kalender
Over de Quote

De quote die vandaag op de Bildung Kalender staat is van Antoine de Saint-Exupéry. Mensen die om en nabij hetzelfde bouwjaar hebben als ik 16-10-1960, zullen bij zijn naam denken…oh ja dat dunne boekje dat ik voor mijn lijst Franse literatuur mocht lezen. Daar ken ik hem van… Le petit prince. 

Over mijn verleden in relatie tot de quote
Ook ik had le petit prince op mijn lijst staan, maar…net zomin als ik La neige en deuil van Troyat las….las ik le petit prince.
Verder dan zelf gelezen boeken samenvatten, stencils delen en deze vervolgens in een map proppen kwam ik niet. (voor de Aagjes, ja ik heb netjes zonder zittenblijven mijn Antheneum A diploma behaald).
15 boeken Duits, Frans en Engels en 25 Nederlands.
Mondelinge examens werden afgenomen in de taal waar je examen in deed.
Over de keuze van de quote
Onderwijs is voor mij een leven lang leren, elke dag weer leer ik. Ik leer bewust en onbewust, ik leer formeel en informeel.
De quote stond op de voorpagina van mijn laatste portfolio in de master leren en innoveren.
In december 2015 behaalde ik deze master. 
Ik ben nog steeds trots op de behaalde prestatie en gebruik de daar opgedane kennis zo goed als dagelijks.

Over de achterkant/het bijschrift op de kalender.
Weet je wel hoe vaak ik afgelopen jaar dacht, oh man…stel dat het hele stuk tekst op de achterkant ruim anderhalf jaar na inleveren, inmiddels klinkklare onzin is?
Ik heb er nooit aan gedacht dat er zoveel tijd tussen zou zitten.
(Ben ik even blij dat ik niks over het lerarenregister gezegd heb).

Ik zit er nu (op 14 oktober) met een gerust hart en een glimlach naar te kijken.

De eerste zin:
“De toekomst is niet te voorspellen, terwijl het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onlangs opriep mee te denken over Onderwijs in 2032.”

En de laatste zin: ‘Maar ook De Saint Exupery kon niet in de toekomst kijken’, maken dat  ik gewoon kan zeggen: ik ben trots op mijn bijdrage.

Ik ben Henk Sissing dankbaar dat ik die bijdrage mocht leveren en ik kijk met een gerust hart uit naar mijn bijdrage in de  kalender van 2017.

Die kalender kun je gewoon hier al bestellen.


Ik vind dat ik mezelf hiermee een mooi verjaardagscadeautje gegeven heb en hoop dat jij er, als kalenderscheurder, ook van genoten hebt!