Bewijs dat netwerken werkt.

Gisteren was ik bij een minisymposium van M&I Partners. Op een prachtige locatie Karel V in Utrecht werden we toegesproken door 3 zeer bevlogen sprekers, Joke Snippe, lid van CvB Hogeschool Inholland, Ricardo Winter lid CvB ROC van Amsterdam en Jef vd Hurk M&I Partners, voorheen ROC Eindhoven.
De strekking van de verhalen was eigenlijk in de lijnen gelijk, we hebben ons een beetje vergist met ICT in het onderwijs, we zijn niet zover als we, zeg 5 jaar geleden dachten te zijn. (zo da’s wel heel kort door de bocht) Lekker om eens vlotte bevlogen leden van colleges van bestuur te zien, beiden zijn onderwijs mensen met een onderwijshart. Jef is weg uit het onderwijs maar spreekt gelukkig nog over ons (als hij ROC’s bedoeld). Ik wilde hier niet over de inhoud tikken maar over het bewijs dat netwerken werkt. Jaap de Mare is ruim 2 jaar vanuit M&I aan de slag geweest bij het ROC van Amsterdam en heeft heel slim zijn opgedane kennis en ervaringen beschreven in boekjes, die weer door M&I uitgegeven worden. Nog slimmer is het dat hij en Jef overal waar meer dan 1 ROC of AOC iets doet, zegt, of organiseert, te vinden zijn.  Gisteren zag ik eigenlijk voor ongeveer de helft bekende gezichten ROC en AOC mensen uit de onderwijs en ICT richting, volgens mij was het de eerste keer dat er zoveel “onderwijsmensen” bij een M&I symposium waren (je kunt onderwijsmensen best goed onderscheiden van de zakenmensen).
Toen ik Jaap ernaar vroeg gaf hij ook grif toe dat het ook hij wel veel mensen op eigen titel uitgenodigd had en een goeie vinger in de pap gehad had met het versturen van de uitnodigingen. Slim, handig en wat mij betreft niks mis mee, zij delen namelijk de opgedane kennis grif en wat maakt het uit als er af en toe een logootje meekomt?
Oh, ja en Jef, ik durf toch te beweren dat de digitale vaardigheden van jouw 80 jarige moeder groter zijn dan veel van mijn collegae en het verschil blijft, dat jouw moeder met een computer wilde werken omdat ze dat “nodig” had in haar dagelijkse leven ☺
Handig van Jef is ook nog eens dat hij een lang verslag geschreven heeft over het symposium en zijn presentatie er ook staat.

Blogged with the Flock Browser