Alleen voor iPadsers, maar er is meer


Vandaag tipte een collega me over Inkling, interactieve tekstboeken voor de iPad. WAUW…bekijk vooral het filmpje even.
Zo zou je onvoorstelbar mooie lessen kunnen maken. Geen gepdfte methodes, geen losse youtube filmpjes…maar per hoofdstuk (zie het als leerobjecten) te downloaden schoonheden. (ja ja….voor niks gaat bij het Appeltje de zon op)
Nadeel wat mij betreft, weer die akelige Itunes waar je het in ophaalt, weer alleen een Ipad applicatie dus lang niet voor iedereen weggelegd.
Roepen over iPad in het onderwijs is aardig, maar gezien het feit dat de docenten er echt nog niet allemaal van overtuigd zijn dat onderwijs verrijkt kan worden met nieuwe media, het is voor velen nog te vroeg.
Zelfs voor mij is een iPad nog steeds een dure gadget, waar de brief van Vodafone mij er nog even fijntjes aan herinnerde: een internet bundel voor je iPad van 500 MB kost je 20.00 euro per maand. Wat denk je dat mijn kids zouden doen….filmpjes kijken, downloaden en facebooken. Hoezo biologie les…k’heb toch een PDF.
Kijk voor een alternatief nou eens hier, je kunt ook met gratis software interactieve boeken maken en deze dan bijvoorbeeld op de toch al gekochte notebook, nieuwe Skoolmate of EEE Pc afspelen. Lekker via de ELO, WordPress blog, Moodle omgeving, of desnoods via my dropbox delen.
Waar het mij vooral omgaat, iedereen moet het kunnen gebruiken op zoveel mogelijk platforms zonder vast te zitten aan een merk. Want (ik typ dit echt op mijn zeer geliefde Macbook) Apple is gewoon een merk waar vreselijk veel geld mee verdiend wordt. Zo en nu een nieuwe blogpost over de Wikiwijs 🙂