Agenda legen…

Eigenlijk wilde ik een valse post over klantvriendelijkheid van scholen publiceren, maar heb besloten deze even in de week te laten staan. Het kan niet elke blogpost “rammelen aan bomenfeest zijn”

Dus dan maar weer eens over conferenties, congressen en aanverwante artikelen
In willekeurige volgorde….

Deze week heb ik het aanbod om als blogger met gratis entreekaart naar de onderwijsdagen te komen afgeslagen.
Niet alleen vanwege het vasthouden aan de inmiddels uitgemolken formule:  keynote workshop workshop, maar ook vanwege de vreemde keuze voor het samenvoegen van doelgroepen.
Ik blijf het een vreemde keuze vinden om op de ene dag als vanouds HBO en WO bij elkaar te zetten en de andere dag PO, VO en MBO.
Natuurlijk snap ik waarom, Kennisnet is voor PO, VO en MBO en Surf bedient al jaren HBO en WO.
Op de eerste WO HBO dag komt het programma uit  de Special Interest Groups.
Over de Keynote spreker heb ik wel een vraag,  de doelgroep die Operation Edu voor ogen heeft, is basis en middelbaar onderwijs. Wat gaat Claire voor nieuws vertellen dat van belang is voor WO en HBO?
De tweede dag zijn er zelfs 2 keynotes en is het programma daar globaal van bekend,  samengesteld met InnovatieImpuls Onderwijs….zo op het oog mooie sprekers…maar het is onmogelijk zowel PO als VO als MBO te bedienen in het programma.

Waarom is er trouwens afgestapt van ingediende voorstellen door presentatoren?
Maar mijn meest prangende vraag….de organisatiestructuur van HBO en MBO lijkt toch veel meer op elkaar dan die van PO en VO. Volgens mij zijn er inmiddels ook al heel wat MBO’s aangesloten bij Surf.
Vind de prijzen niet heel hoog….maar toch….

Toen dacht ik, kom SamboICT heeft daarvoor in september nog een eigen conferentie, daar ga ik dan eens kijken of er nog iets te netwerken valt op MBO niveau  en 2 dagen werkzaam bij het Summa College.
Dat viel  dus vies tegen, het is een veredelde ledenvergadering.
De 2 contactpersonen van de  aangesloten instellingen hebben een persoonlijke uitnodiging gehad.
Nou weet ik niet hoe het nu zit, maar in de tijd dat ik bij het ROC werkte kwam die mail in een dode postbus terecht omdat contactpersonen op een bevolking van ruim 2000 mensen een breed begrip is.
Jammer maar helaas.

Oh natuurlijk op 8 oktober is er het lerarencongres van de onderwijscoöperatie, waar ik vanmiddag het globale programma van ontving.
Aangezien ik de 11e oktober al  het gesprek aan mag gaan over het nut van het  lerarenregister en nog steeds vind dat zij niet onafhankelijk zijn, ga ik daar geen 60 euro aan uitgeven. Rare manier van entree heffen, gratis voor heel veel mensen….als je maar voldoet aan een aantal eisen.
Daarover is mijn laatste woord nog niet gezegd…wij van WC eend.

Op 5 oktober, dat is de dag van de leraar…is de eerste EdCamp in Nederland.
In eerste instantie was ik ook betrokken bij deze unconference waar het programma bepaald wordt door de aanwezigen. Prachtig en een heel andere manier van kennisdelen en uitwisselen.
Bring your own anything, zo mogelijk zonder sponsoren (koffie gelukkig wel gesponsord)..
Dat zijn bijeenkomsten die mits ook een aantal kritische aanwezigen en niet alleen edu-evangelisten  onvoorstelbaar inspirerend kunnen zijn.
Helaas zag ik op Twitter alweer mensen roepen dat commericelen uitgesloten moesten worden evenals bestuur en beleidsmensen, jammer
EdCamp wordt een succes want deelnemers hebben zelf de regie!

Helaas, zonder mij…want ik zit weer op school en ja ook op sommige zaterdagen.
Een deeltijd Masteropleiding heeft een studiebelasting van ca. 17 uur per week.
Ik heb er zelfs een dag ontslag voor genomen en financier het zelf.

boos
Dat is ook de reden dat ik dat gezeik over commerciëlen en buitensluiten ervan,  inmiddels spuugzat ben.
Wel vragen om namen binnen mijn organisatie want er is ergens geld voor nodig, ondertussen op 9 van de 10 conferenties/congressen en bijeenkomsten de deur dichthouden (omdat het zo lekker onder elkaar keuvelen is).
Afhaken en niets meer laten horen, als je aangeeft dat alleen de zon voor niets opkomt en dus een presentatie of workshop op enigerlei wijze betaald dient te worden.
Bij congressen wel onevenredig hoge toegangsprijzen vragen…alsof mijn scholingsgeld oneindig is…750 euro per jaar dus!

Ik ga lekker eten met de Edubloggers…dat kost me 30 euro, alle onderwijsvarianten en rollen vertegenwoordigd,  zonder rangen en standen.
En natuurlijk kan ik in bij het CVI in het Innovatiehuis ook altijd terecht…zij weten hoe met “vrienden” om te gaan.