Ademloos gekeken naar oude key note van Guy Kawasaki

Kijk, als je in een andere setting dan alleen onderwijs terechtkomt, krijg je ook andere tips. Vanmorgen kwam ik op mijn werkplek aan en dacht dat ik een radio gekregen had. Echter een mail met links naar Guy Kawasaki en de tip eens te kijken en luisteren, daarvoor stonden de boxen klaar. Gekeken en geluisterd heb ik met open ogen en oren. De kenners onder jullie zeggen “ouwe koek”. Maar voor mij is het nieuw en dacht, dat is nog eens een spreker, de humor, kwinkslagen, moppen en heel veel relevante informatie. Zijn technische tip (als het om een presentatie gaat) 10/20/30 hou ik vast. 10 Powerpointslides (max), in 20 minuten te bespreken en in lettergrootte 30. Als je dat kunt, weet je inhoudelijk waar het over gaat. Maar ook de rest van zijn 11 tips uit het boek the Art of the Start zijn heel inspirerend. Die man zal wel een paar dubbeltjes vragen als je hem wilt hebben als Key-note spreker. Ga in elk geval zijn blog eens volgen, vast leerzaam.
Trouwens nog een lekkere man om naar te kijken ook (het oog wil ook wat :-))

0 reacties

 1. Als jij ademloos kijkt en luistert … dan wordt mijn nieuwsgierigheid danig geprikkeld: dat wil ik ook weten.

  Leeservaringsanalyse. ‘Ademloos’: je beginwoord deed het hem dus. Mijn gedachten sprongen eerst al naar de Antwerpse actiegroep tegen de Lange-Wapperbrug … maar meteen sloeg je bruggen naar een andere (spannende) kant van de wereld. Horizonverrruiming. Dankzij jou krijgt mijn T toch nog nog wat ‘profiel’ …

 2. Hij was key-note bij de Blackboard conferentie verleden jaar in Boston. Het leuke was dat die 10 slides van hem gewoon (achtergrond) plaatjes waren waar maar één woord of slogan op stond.
  Om met zo weinig “visuele elementen” een zaal bijna een uur te boeien is inderdaad een kunst. Het was een zee insprirerende keynote.
  En nu ik toch bezig ben: de volledige keynote van Michael Wesch van de Bb conferentie in Las Vegas dit jaar is ook online te bekijken:
  http://blackboard.echo360.com:8080/ess/echo/presentation/f215cab3-ab55-45c4-80c2-b62253d7af9d

  Heel veel meer plaatjes, maar een verhaal dat minstens zo interessant en onderhoudend is 🙂

Reacties zijn gesloten.