ABC formules oefenen, blokken maar

Mijn jongste moet er nog even akelig hard aan trekken, wil verder niet zeuren over de achtergronden van de ellende. Het blijft lastig een moeder met een onderwijshart te zijn, die de oude strakke lesjes regimes en regeltjes waarvan niet afgeweken wordt  moeilijk te bevatten vindt. Ook het vooruitzicht om een 18 jarige ongekwalificeerd van school te sturen omdat anders de rapportcijfers in Trouw wat dalen, is mij een doorn in het oog, lang leve de VAVO of het peperdure Luzac (18.000 euro)
Waar ik het meest verbaasd over blijf, is het feit dat de lieve jongste een grandioze spijbelaar is, echt veel te veel uren niet op school, maar dat de reactie van verzuim op mijn vraag waarom er geen mail meer gestuurd wordt was….ja zeg we hebben 1.500 leerlingen, we kunnen wel blijven mailen…hij is er nooit. Wat coordineer je dan als verzuimcoordinatrice? Ook de regelmatige onjuiste afwezigheidsmeldingen in Magister, docenten die een hele klas op afwezig zetten, blijft eenrichtingsverkeer…ik heb nooit een sorry, foutje gemaakt, bericht ontvangen.
Wat dacht je van de melding van school, als je wilt zien of je kind afwezig is moet je met zijn/haar account in Magister kijken. Media-onwijs ten top: GEEF NOOIT JE INLOG AAN DERDEN…behalve je ouders. Is er in Magister geen ouder kijkaccount?
Afijn waar 2 vechten hebben 2 schuld, maar macht en regels zijn wat lastig voor een knul van 18 om tegenop te boksen en we zitten de weken dus weer met zwetende handen uit.
Hij kan in elk geval hier wel zijn wiskunde oefenen 🙂