Aangeboden: lesje informatievaardigheden voor Jerry Goossens

De bedoeling van een column is dat er geen redactie op plaatsvindt, maar geldt dat ook als er onjuiste informatie in staat, die schadelijk is voor derden?
Gisteren schreef Jerry Goossens een column over het wanbestuur en de financiële gevolgen bij Amarantis.
Logisch, want niks bekt zo lekker als fout gedrag en voor een groot deel ben ik het ook met hem eens.
Echter,waar mijnheer Goossens faliekant de plank misgeslagen heeft,  is het feit dat hij aangeeft dat Bert Molenkamp zijn 2e leasebak geparkeerd heeft op de direktieplaats van een ROC in Tiel.
Die informatie heeft hij volgens zeggen gehaald van het met stijl- en schrijffoutjes gelardeerde LinkedIn profiel.

Les 1: Altijd meerdere bronnen raadplegen, een werkeloze zet nooit in zijn/haar LinkedIn profiel dat hij/zij eruit geknikkerd is bij de vorige werkgever.
Les 2: Als je wilt weten wie er in een college van bestuur zit en wat meer over dat ROC wilt weten: is je zoekterm in Google: cvb+roc rivor
Dit is de eerste hit  en dit de tweede
Bij de tweede hit kun je lezen dat de wegen van het ROC en de heer Molenkamp zich al op 23 mei 2012 gescheiden hebben.
Les 3: Maak ook gebruik van Social media als informatiebron, daar kun je namelijk een zeer actief onderwijsnetwerk vinden waaronder  het huidige CVB lid van dat ROC in Tiel Rob Franken, die ook geen onverdienstelijke weblog schrijft.

Kortom 1/3e van de column kan de prullenbak in, want de journalist weet alles beter en heeft niet de tijd genomen zich eens wat beter te verdiepen in de stand van zaken op 3 december.
De laatste woorden van de slotzin van de column: ….zijn onkunde en een twijfelachtige moraal lucratieve eigenschappen…geef ik bij deze aan Jerry  terug.
Kijkend naar de  afbeelding die ik gewoon vond door Jerry Goossens+AD te Googlen, bied ik bij deze ook gelijk een lesje Mediawijsheid aan.

 

 

 

 

 

 

Nanoot: Per mail heb ik mijnheer Goossens natuurlijk netjes op dit blogje gewezen, want ik zo hoort het, nooit achter iemands rug om schrijven.
Compliment voor de zeer snelle reactie!!
Over de inhoud van de reactie moet ik zeggen, dat het jammer is, dat omgaan met feedback ook niet een van zijn kerncompetenties is.