Aai over de bol

Behoefte is het nodig hebben of het verlangen naar een ontbrekend goed, dienst, emotie of waarde. In het eerste geval is er een noodzaak, in het tweede geval is er een verlangen.

[bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Behoefte]

Na twee weken vakantie had mijn nieuw aangelegde tuin behoefte aan water, veel water. Gelukkig loste de natuur het op en regent het vanaf dinsdag af en toe. De plantjes en bomen zijn weer even gered.
Dat droogstaan geldt niet alleen voor de planten.

Mensen zijn sociale dieren en hebben behoefte aan contact en interactie. Ik merk dat ik sinds de verhuizing naar Nieuwegein steeds meer behoefte krijg aan (lichamelijk) contact. Huidhonger vind ik eigenlijk een vies woord, maar dat woord dekt wel een beetje de lading.

In de jaren van Paul zijn ziekte en in de nu bijna drie jaar na zijn overlijden, is er, op de knuffels met vrienden en familie na, eigenlijk niemand geweest waar ik eens ‘lekker’ tegenaan kon kruipen. Skip aaien, als hij ‘s avonds naast me op de bank ligt is natuurlijk ook contact, maar een hond blijft een hond.

Inmiddels ben ik redelijk gewend aan voor mezelf koken en alleen eten. Alleen thuiskomen in een leeg huis blijft lastig, maar ook dat went. Ik kan genieten van een opgeruimd en schoon huis, een vers opgemaakt bed en lekker rommelen in de tuin. Kletsen en borrelen met vrienden en familie is ook reuzegezellig, maar er blijft iets knagen.

Wat ik heel erg mis is dat fysieke contact.
Een hand op mijn onderrug, een aai over mijn bol en een vluchtige kus in het voorbij gaan. Als 60-er ben ik redelijk ouddenkend als het gaat om het ‘vervullen van die behoefte’. Je zult me dus (na enig testen) niet tegenkomen op een datingsite of een speeddateavond. Zo ver ben ik nog niet en ik denk dat ik voorlopig zo ver ook niet kom.
Ik moet niet aan denken aan een ‘one night stand’, want het is geen lust of begeerte wat ik voel.
In gesprekken met andere lotgenoten merk ik dat ik niet de enige ben die de behoefte aan intimiteit mist Daar zijn we toch mensen voor?
‘s Avonds kijk ik regelmatig naar de foto van Paul die tegenover me staat. Daar kijkt hij me verliefd glimlachend aan. Laat ik het daar dan nog maar even mee doen, want een andere oplossing is nog geen optie.
Hem missen weegt nog steeds zwaarder dan de behoefte aan intimiteit met een ander.

In het kader van de WOT, welke behoefte heb jij?

2 reacties

  1. Ik kan me die behoefte zó goed voorstellen!
    ik ben van jongs af al een knuffelaar. Vroeger met m’n moeder en zelfs zus op de bank. Nu met man. Ik hoop dat je iemand vindt, met wie je vrijblijvend kunt knuffelen. Toen ik alleenstaand was, vroeg ik een vriendin wel eens om een knuffel.

    Ondertussen kwam bij mij ook een behoefte op de voorgrond
    https://ria-en-fibromyalgie.blogspot.com/2023/07/wot-behoefte.html

Reacties zijn gesloten.