#50books, mjammie slechteriken

Wie is jouw favoriete slechterik? Vroeg Martha vanmorgen in het kader van vraag 51 van #50Books.
Nou staat meedoen aan de #50books de laatste tijd wat laag op mijn ranglijstje en ben ik met allerlei momenten bezig, maar gelijk dacht ik….oh ik heb heel veel slechteriken.

Eigenlijk (als vrouw dan) val ik per definitie op slechteriken, of ‘foute mannen”. Niet dat ik daar ooit ‘iets mee had’, maar ik vind ze vaak lekker fout sexy.
Aan de andere kant ben ik ook nog eens moeder en gek genoeg borrelen er daar ook altijd emoties op bij slechteriken of bij van die jongens die nog net niet slecht zijn, maar laten we zeggen, domme fouten maken.

Mijn favoriete slechterik dus….

Ik weet niet hoe oud ik was, maar de musical verfilming van Dickens’ Oliver Twist.
Dat blonde schattige jochie met de bedelnap….en dat onvoorstelbare zielige liedje.


 

In die film barst het van de slechteriken, die enge zakkenrollerbaas Fagin bijvoorbeeld. Die verdwijnt ergens halverwege de film met zijn schatkist onder water.

Bill Sikes, dat is mijn favoriete slechterik, een moordenaar die zelfs zijn eigen vriendin Nancy bij verdenking van overspel, vermoordt.

Eigenlijk zegt dat wat mij betreft meer over de casting en de film dan over de slechterik, zoiets als ‘het oog wil ook wat’. (donker en een sexy litteken :-))

Over casting gesproken..
Neem nu het boek Het Parfum van Patrick Süskind, waarin Grenouille, vanwege de drive om het parfum met de lucht van het pruimenverkoopstertje opnieuw te kunnen maken, heel veel vrouwen om zeep helpt. In het boek vond ik het een slimme slechterik.
Vervolgens was de film natuurlijk fantastisch…..maar Grenouille was wel een sneu ventje…toch?