30 mei 2019: Perspectieven

Herken je dat (vrouwen) als je zwanger bent…dan zie je alleen maar zwangere vrouwen?
Of als je een nieuwe auto hebt, dat je ineens alleen maar blauwe Twingo’s ziet rijden.

Zo lees ik mijn Twittertijdlijn deze dagen.
Ineens vallen tweets over ziek en zeer me veel meer op. Natuurlijk is het bekendste voorbeeld dat van Hans Nijhof, die tot zijn dood tweets deelde over zijn ziekte. Maar ik had vooral bewondering voor zijn levenslust en de liefde voor zijn vrouw Karolien.
Ineens stoor ik me aan mensen die dagen lang zeuren over een ingegroeide teennagel ofzo….tsss je moest eens weten.
In de mail is dat hetzelfde trouwens. Futiliteiten en neuzelen om dingen waarvan de ander het blijkbaar heel belangrijk vindt.  Ik denk nu steeds…schei uit er zijn ergere dingen in de wereld.

Dat dus….

Humor als wapen
Hier thuis proberen we vooral met humor de eerste schok te verlichten. Bij de pakken neer gaan zitten of gaan sippen heeft geen enkele zin.
We hebben in de flauwe momenten inmiddels wel een mooie serie slogans bedacht. We gingen zelfs zo ver dat we even brood zagen in een kledinglijn. T-shirts met opdruk.

Versla je tumor met humor

Dagje polikliniek
Gelukkig werkt het ziekenhuis mee, want Paul is gebeld door het UMCG met een aanbieding om een polikliniekdag te komen ondergaan.
Op 6 juni vanaf 8.10 uur gaan we het UMC in Groningen verkennen en zullen waarschijnlijk alle hoekjes en gaatjes gaan zien. Nog geen scans op die dag, maar waarschijnlijk wel al een gesprek met het behandelteam specialisten.

Alle gekheid op een stokje…we gaan weer een spannende week in.