23 mei 2019: Het is gewoon niet eerlijk

Die spanning in je onderbuik terwijl je wacht op de uitslag van een toets of examen?
Dat gevoel hadden we de afgelopen week.

Precies twee jaar nadat mijn keukentafellief aan de behandeling van een tumor aan de tongbasis begon, kregen we een “getoetst en gezakt” bericht van de KNO arts in Hoogeveen.

Aanleiding.
Al bijna een half jaar heeft ie last van gesnotter en soms een neusbloeding uit een neusgat.
Bij de behandelend KNO arts en de radioloog, waar hij in Utrecht elke drie maanden trouw zijn gezicht laat zien, ging er geen lampje branden. (hoe boos ik daarover ben is niet te beschrijven!)
De KNO arts in Hoogeveen dacht daar anders over. Dus werd er een CT scan gemaakt om op zoek te gaan naar poliepen of andere grijze gebieden.
Vorige week vrijdag 17 mei werd er naar aanleiding van de grijze gebieden, voor de zekerheid een stukje weefsel uit de neusholte gepeuterd.
De hele week liep hij dus met een neuspropje en snorretje rond, want echt stoppen met bloeden wilde het niet.
Afgelopen donderdag op 23 mei stapten we samen in de auto voor het verlossende woord….
helaas..foute boel.

En toen
De KNO arts zal wel gedacht hebben, wat een kouwe kikkers en wat een foute humor.
We hadden al een soort 70/30 calculatie gemaakt, want de kans dat het fout zat was groter dan een mooi bericht: u heeft een bos poliepen in uw neus.

De eerste uitslagen zijn niet goed, het komt er kort gezegd op neer dat hij de medische molen weer ingaat.
Blijkbaar was nu al te zien dat het geen alledaagse vorm van kanker is en dat maakt het nog wat ingewikkelder als het om informatie zoeken en ervaringen gaat.

Waarom deze actie?
Via deze extra pagina ga ik blogposts schrijven om dingen van me af te schrijven en om de intimi op de hoogte te houden. Maar misschien heb ik ook soms wel vragen aan ervaringsdekundigen.
De vorige keer hebben we het heel lang voor ons gehouden, dat wil ik nu niet doen.

Ik wil af en toe kunnen bellen, we willen jou naar ons kunnen laten bellen, we willen leven, we willen doorgaan met genieten van het leven en we willen vooral delen wat er gebeurt.
We zitten gesetteld in Drenthe…dus verhuizen is dit keer gelukkig niet aan de orde….maar de afstanden zijn soms zowel fysiek als geestelijk groot.

Bel vooral als je iets wil weten, kom langs…..maar please….niet whatsappen!